Širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto rizikos asmenų sveikatos stiprinimo programa

 BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA

Plačiau

Prevencinės programos

 

Plačiau

BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA!!!


Plačiau
SAVIŽUDYBIŲ PREVENCIJA

Plačiau

NAUJIENOS

Vandens svarba gamtoje ir žmogaus gyvenime
Vandens reikšmė gamtoje Vanduo yra svarbus gyvenimo elementas. Be jo nebūtų žmonių, gyvūnų, augalų. Net mikroskopinės bakterijos tiesiog negali išgyventi be šio nuostabaus skysčio. Tačiau gerai, kad planetoje vandens yra daugiau nei pakankamai. Vien Ramusis vandenynas yra didesnis nei visi žemynai kartu sudėjus. Kodėl gamtoje reikalingas vanduo? Jis atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį, nes dalyvauja daugelyje skirtingų mechanizmų ir procesų Žemėje. Trumpai tariant, be vandens nebūtų ekosistemos (gyvūnų, paukščių, augalų). Ir sunku įsivaizduoti, koks būtų klimatas be jo. Visa planetoje egzistuojanti gyvybė daugiausia susidaro dėl vandens.
NUSIŠYPSOK IR AŠ TAU PASAKYSIU, AR ESI SVEIKAS
Kovo 20-ąją yra minima Pasauline burnos sveikatos diena. Šios dienos tikslas – supažindinti visuomenę su burnos sveikatos svarba. Sveiki dantys yra ne tik graži šypsena, bet ir svarbus viso kūno sveikatos komponentas. Dantų problemos tikrai turi įtakos įvairių organų ir sistemų veiklai. Todėl reguliari burnos higienos priežiūra padės išvengti daugelio ligų ir išlaikyti sveikatą ilgus metus.
Sveikatos ugdymo ir mokymo renginiai Švenčionėlių ugdymo įstaigose
Žiemą mažai saulės, šilumos, pabuvimo lauke. Norėdama tai kompensuoti visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos priežiūrą mokykloje, Elena Vaitekėnienė sausio - vasario mėn. renginius daugiausiai skyrė psichikos sveikatos stiprinimui. Švenčionėlių lopšelio-darželio ,,Vyturėlis” ir ,,Saulutės”, ,,Drugelio” grupių vaikučiai susipažino su interaktyviomis grindimis: smagiai pajudėjo gaudydami pingvinus ir žuvytes, sprogdindami oro balionus, susipažino su valgomais grybais. ,,Pieštukų”, ,,Varpelio”, ,,Voveraitės” grupių auklėtiniams buvo pravesti užsiėmimai su sensoriniais blokais (skirtingos detalės užpildytos įvairiaspalviais skysčiais, smėliu, karoliukais, ryžiais ir kt.). Tai darbas komandoje, kuriant paveikslą, įvairias geometrines formas, stebint skirtingų spalvų žaismą. ,,Zuikučio”ir ,,Varpelio” grupių vaikams buvo pravesti užsiėmimai ,,Nuspalvink Mandalą", kurie padėjo nurimti, suteikė gerų emocijų. Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos 4a ir 4b mokiniams pravestos pamokos ,,Rankų higiena”, jų metu buvo priminta kaip, kodėl ir kada turime plauti rankas. Paaiškinta, kad dėl netinkamos rankų higienos galima susirgti bakterinėmis, virusinėmis žarnyno , viršutinių kvėpavimo takų ligomis. Šios gimnazijos trečiokai iš įvairiaspalvės ,,Mad Mattr“ lipdymo masės lipdė vaisių, lapų, gėlių, žvaigždučių formos atspaudus. Užsiėmimai padėjo susikaupti, lavinti kūrybiškumą, suteikė daug gerų emocijų.

APIE MUS

Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras (toliau – Biuras) yra Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos savivaldybės biudžeto iš dalies išlaikoma savivaldybės biudžetinė visuomenės sveikatos priežiūros įstaiga.

BENDRADARBIAUJAME