Kviečia vieša paskaita „VISKAS APIE TYMUS!“

Atgal

Kviečia vieša paskaita „VISKAS APIE TYMUS!“

2019-03-29

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) kviečia visuomenę š.m. balandžio 4 d. (ketvirtadienį) 11 val. tiesiogiai stebėti ULAC vadovo profesoriaus, medicinos mokslų daktaro Sauliaus Čaplinsko ir Imunoprofilaktikos skyriaus vedėjos Daivos Razmuvienės viešą paskaitą „VISKAS APIE TYMUS!”.

Transliacijos metu ekspertai atsakys į dažniausiai kylančius klausimus apie tymų protrūkio situaciją Lietuvoje; kontaktavusiųjų su sergančiuoju tymais skiepijimą; kraujo tyrimo dėl tymų imuniteto lygio nustatymą; vaikų ir suaugusiųjų skiepijimą nuo tymų ir kt.  

Paskaita bus transliuojama tiesiogiai internetu – Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Youtube kanalo paskyroje, kurią surasite čia.
Šiemet (2019 m. sausio  1 – kovo  29 d.) Lietuvoje iš viso užregistruoti 310 tymų atvejų, tarpu pernai  per visus metus tymais Lietuvoje susirgo 30 žmonių.Pagal gyvenamąją vietovę daugiausiai tymų atvejų registruota Kauno (216 atv.) ir Vilniaus (60 atv.) administracinėse teritorijose. Tymai diagnozuoti 76 vaikams ir 234 suaugusiems asmenims.
Klausimus ekspertams galima pateikti iš anksto el.paštu svietimas@ulac.lt.
Dažniausiai užduodamus klausimus apie tymus rasite čia.
Daugiau informacijos apie tymus skaitykite čia.
Viešą paskaitą apie tymus žiūrėkite čia.

Daugiau informacijos:
Zigmas Nagys
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras
tel. 8 684 33174, zigmas@ulac.ltwww.ulac.lt



Atnaujinta 2018-03-16 21:15