Apdovanota geriausia Švenčionių rajono visuomenės sveikatos specialistė

Atgal

Apdovanota geriausia Švenčionių rajono visuomenės sveikatos specialistė

2021-03-17

Visuomenės sveikatos klausimai pastaraisiais metais tapo ypač aktualūs. Pandemija išryškino sveikatos prevencijos, higienos įpročių, infekcijų valdymo svarbą. Norėdama atkreipti dėmesį į visuomenės sveikatos svarbą ir ja besirūpinančių specialistų darbą Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacija (SVSBA) jau penktąjį kartą surengė „Metų specialisto“ apdovanojimus.
   „Dėl šiemet susiklosčiusios ekstremalios situacijos negalime organizuoti iškilmingo apdovanojimų renginio, tačiau pati apdovanojimų reikšmė šiemet dar didesnė. Juk savivaldybių visuomenės sveikatos specialistai jau visus metus greta įprastinio rūpinimosi gyventojų sveikata aktyviai talkina ir kovoje su pandemija, tad nusipelnė deramo įvertinimo ir nuoširdžiausių mūsų visų padėkų“  – sako SVSBA Tarybos pirmininkė Neringa Tarvydienė.
 Švenčionių rajone geriausiu metų specialistu tapo visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Gintarė Maliuševskienė,. Ji įvertinta už nuoširdų atsidavimą profesinei veiklai, sąžiningą ir rūpestingą pareigų atlikimą bei visuomenės sveikatos vertybių puoselėjimą.  Apdovanojimą 2021 m. kovo 16 d. įteikė  Švenčionių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Čepukova.
,,Džiaugiuosi savo specialybėje atradus prasmę. Darbo metu tenka bendrauti su įvairiais žmonėmis ir savo sričių specialistais: dažnai tenka susitikti su rajono bendruomenės nariais, derinti susitikimus su kardiologais, dietologais, psichologais ir kitais savo sričių atstovais. Turiu galimybę tobulinti socialinio bendravimo ir dalykines kompetencijas, taip pat išmokau dirbti komandoje, kiekvieną iššūkį priimti kaip patirtį, pažinti save kitu kampu, įgyti pasitikėjimo savimi. Šios teigiamos patirtys lėmė mano pasirinkimą studijuoti Visuomenės sveikatos magistrantūros studijas Klaipėdos universitete.
Mano manymu, sėkmingas darbuotojas turi pasižymėti ne tik dalykinėmis kompetencijomis, tačiau gebėti valdyti savo vidinį pasaulį. Kuo žmogus lankstesnis viduje, tuo jam lengviau prisitaikyti prie nuolat besikeičiančio pasaulio. Mano profesinė patirtis man padėjo rinktis drąsą, o ne patogumą, griebtis naujų galimybių mokytis, tobulėti ir pasyviai nepasiduoti aplinkybėms‘ – džiaugiasi apdovanojimą atsiėmusi Gintarė Maliuševskienė.
       „Metų specialisto“ rinkimai vyksta net 47 visuomenės sveikatos biuruose. Kandidatus gali siūlyti kiekvieno VSB darbuotojai ir vadovai, o taip pat asociacijos tarybos nariai – svarbu, kad teikimas apdovanojimui būtų motyvuotas. Renkant geriausius metų visuomenės sveikatos specialistus atsižvelgiama į jų veiklą nacionaliniu, regioniniu ar savivaldybės mastu.
    „Neabejojame, kad „Metų specialisto“ apdovanojimai naudingi ne tik mūsų biurams, bet ir gyventojams. Juk puikiai dirbantis, motyvuotas visuomenės sveikatos specialistas kuria daugiau pridėtinės vertės vietos bendruomenei. Džiaugiamės, kad konkurencija kasmet auga – vadinasi, ir mūsų specialistai kasmet tobulėja“ –  teigia Asociacijos Tarybos pirmininkė.
        Visuomenės sveikatos biurų tikslas – stiprinti pirminę visuomenės sveikatos priežiūrą savivaldybių lygmenyje, skatinti kokybiškų visuomenės sveikatos priežiūros paslaugų teikimą gyventojams, motyvuoti gyventojus aktyviai rūpintis savo sveikata bei ligų prevencija. Visuomenės sveikatos biurų asociacija vienija 47 savivaldybių visuomenės sveikatos biurus.

 





Atnaujinta 2018-03-16 21:15