Paskaita - diskusija "BURNOS HIGIENA"

Atgal

Paskaita - diskusija "BURNOS HIGIENA"

2021-05-31

Šypsena – tai lyg mūsų vizitinė kortelė, o kad ji būtų daili, dantys turi išlikti sveiki ir gražūs. Todėl labai svarbu juos prižiūrėti ir puoselėti jau išdygus pirmajam dantukui. Tėvelių vaidmuo šioje vietoje yra labai svarbus. Jie ne tik turi pradėti rūpintis vos išdygus pirmam pieniniam vaikučio dantukui (nuo jų priklauso nuolatinių dantų būklė), bet ir būti tinkamu pavyzdžiu savo atžaloms.
Tinkama šeimos burnos higiena (dantų valymas dantų šepetėliu su pasta, tarpdančių šepetėliu, vieno danties šepetėliu, tarpdančių siūlu ir naudojimas burnos skalavimo skysčio) yra profilaktinė priemonė padedanti išvengti dantų ėduonies, palaikanti sveikas dantenas ir leidžianti ilgiau džiaugtis sveikais savais dantimis. Deja, kartais pritrūkus žinių ir netinkamai prižiūrint burnos ertmę formuojasi apnašos, akmenys, atsiranda dantenų skausmas, intensyvus dantų kraujavimas ar jautrumas ir daug kitų problemų.
Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras siekdamas kelti rajono gyventojų sveikatos raštingumą (informuoti apie tinkamą šeimos burnos higieną) kviečia į nuotolinę paskaitą - diskusiją.




Atnaujinta 2018-03-16 21:15