8-10 klasių moksleiviai kviečiami dalyvauti vaizdo klipų konkurse “Vartok antibiotikus saikingai”

Atgal

8-10 klasių moksleiviai kviečiami dalyvauti vaizdo klipų konkurse “Vartok antibiotikus saikingai”

2021-10-15

Higienos institutas kartu su apskričių antimikrobinio atsparumo valdymo grupėmis organizuoja vaizdo klipų konkursą moksleiviams „Vartok antibiotikus atsakingai“, skirtą Pasaulio supratimo apie antimikrobinį atsparumą savaitei paminėti (lapkričio 18–24 d.). Konkursą remia Pasaulio sveikatos organizacija.
Dažnai ir netinkamai vartojami antibiotikai lemia didėjantį antimikrobinį atsparumą visame pasaulyje. Todėl labai svarbu atkreipti jaunų žmonių dėmesį į šią problemą ir kuo anksčiau formuoti atsakingą požiūrį į minėtų vaistų vartojimą.
Konkurso „Vartok antibiotikus atsakingai“ tikslas – supažindinti moksleivius su Pasaulio supratimo apie antimikrobinį atsparumą savaite, taip pat prisidėti formuojant jų supratimą apie neracionalaus antibiotikų vartojimo pasekmes ir apie tai, kaip svarbu juos tinkamai vartoti.
Konkursas skirtas 8–10 klasių moksleiviams. Visa klasė kviečiama sukurti vaizdo klipą iki 2 min. trukmės, kurio tema – „Vartok antibiotikus atsakingai”. Vaizdo klipus vertins komisija, sudaryta iš antimikrobinio atsparumo valdymo grupių, Higienos instituto ir Pasaulio sveikatos organizacijos biuro Lietuvoje atstovų. Jie atrinks tris geriausius vaizdo klipus. Šių klipų autoriai (klasės) bus paskelbti nugalėtojais ir gaus prizus.

Daugiau informacijos – el. paštu dalia.jankute@hi.lt.



Atnaujinta 2018-03-16 21:15