Kviečiame dalyvauti suaugusiųjų gyvensenos tyrime

Atgal

Kviečiame dalyvauti suaugusiųjų gyvensenos tyrime

2022-04-04

     Informuojama, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2003 m. rugpjūčio 11 d. įsakyme Nr. V-488 “Dėl bendrųjų savivaldybių visuomenės sveikatos stebėsenos nuostatų patvirtinimo” nustatytu periodiškumu, šių metų balandį – birželį visose Lietuvos savivaldybėse yra atliekamas antrasis Suagusiųjų gyventojų gyvensenos stebėsenos tyrimas.
    Švenčionių rajone tyrimą organizuoja ir vykdo Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai, koordinuoja – Higienos institutas.
    Tyrime kviečiami dalyvauti atsitiktiniu būdu atrinkti 18 metų ir vyresni gyventojai. Kiekvieno respondento yra prašoma užpildyti popierinę ar elektroninę anketą apie gyvenseną. Apklausa yra anoniminė, gauti duomenys bus naudojami rengiant apibendrintą statistinę analizę ir tyrimo išvadas. Dalyvavimas yra savanoriškas ir respondentas turi teisę apklausoje nedalyvauti.
    Periodiškai vykdoma standartizuota suaugusiųjų gyvensenos stebėsena suteikia galimybę kaupti duomenis apie Lietuvos suaugusių gyventojų gyvensenos įpročius, palyginti gyvensenos rodiklius tiek savivaldos, tiek tarptautiniu lygmeniu, tikslingai planuoti ir vykdyti prevencines priemones.
   Pirmą kartą suaugusiųjų gyvensenos stebėsenos tyrimas Lietuvos savivaldybėse atliktas 2018 m. Tuomet tyrimuose dalyvavo 24 889 (18 metų ir vyresni) asmenys iš 60 savivaldybių. Atlikti tyrimai padėjo atskleisti savivaldybėse egzistuojančius gyvensenos įpročių skirtumus bei bendrą šalies situaciją apskritai. Buvo analizuojamas gyventojų fizinis aktyvumas, mityba, sveikatai rizikingas elgesys bei gyvenimo kokybės ir sveikatos situacija.   Daugiau apie 2018 m. atliktą tyrimą galite skaityti čia.




Atnaujinta 2018-03-16 21:15