Burnos higiena. Burnos ertmės ligų profilaktika.

Atgal

Burnos higiena. Burnos ertmės ligų profilaktika.

2022-05-02

Kiekvienas žino, kad dantų valymas yra svarbi kasdienio asmens higienos ritualo dalis. Laikui bėgant aplink dantis susidaro minštosios ir kietosios dantų apnašos dar vadinamos dantų akmenimis. Dantų akmenys gali signalizuoti apie rimtas burnos ertmės bėdas, net dantų netekimą. Šios kalkinės apnašos kaupiasi ant dantų, dantenų ir protezų paviršiaus. Dantų apnašos gali kankinti įvairaus amžiaus žmones, nuo vaikų, kurie vis dar turi pieninius dantukus, iki senjorų, nešiojančių protezus arba implantus.
Švenčionių, Švenčionėlių ir Pabradės miestų gyventojai balandžio mėnesį dalyvavo paskaitose „Burnos higiena ir burnos ertmės ligų profilaktika“, kurias vedė burnos higienistė, Edita Teteriukovė. Paskaitų metu ne tik sužinojome daug naudingos informacijos, diskutavome kaip tinkamai naudoti priemones skirtas burnos higienai, bet ir galėjome sužinoti atsakymus į mums rūpimus klausimus.
Kiekvienam dalyviui buvo išdalinti dantų pastos mėginukai, kuriais mielai parėmė UAB "ARILIS" GaivusKvapas.lt.
DĖKOJAME: Edita Teteriukovei, Švenčionėlių miesto seniūnijos darbuotojams, Pabradės miesto seniūnijos darbuotojams, UAB ARILIS („Gaivus kvapas“), visiems dalyvavusiems paskaitose.




Atnaujinta 2018-03-16 21:15