Užsiėmimai ugdymo įstaigose

Atgal

Užsiėmimai ugdymo įstaigose

2022-12-23

2022 m. lapkričio mėn. Pabradės „Ryto“ ir „Žeimenos“ gimnazijose 3 - 4 ir 5 – 6 klasių mokiniams vyko paskaitos – praktiniai užsiėmimai sveikos mitybos tema.
Šių veiklų metu mokiniai klausėsi trumpos paskaitos apie sveikatai palankius maisto produktus, aptarė maisto pasirinkimo piramidę. Sužinojo, kaip turėtų atrodyti sveikatai palanki lėkštė, t. y. kokios maisto produktų grupės ir kokiais kiekiais turėtų vyrauti vaiko pusryčių, pietų ir vakarienės lėkštėse. Sveikatinimo tema pasirinkta, siekiant ugdyti vaikų suvokimą apie sveiką mitybą, pagrindinius jos principus bei svarbą augančiam organizmui. Vaikai gilinosi, kaip subalansuota mityba skatina harmoningą vaiko augimą, fizinį ir protinį vystymąsi, jo darbingumą, gebėjimą mokytis nes maistas yra ne tik energetinė, bet ir statybinė medžiaga. Mokiniai suprato kad maitinantis netinkamai, ima trūkti įvairių maisto medžiagų, mažėja organizmo apsauginės savybės, greičiau susergama.
Praktinėse veiklų dalyse, karpydami, klijuodami ir piešdami maisto produktus, vaikai dėliojo sveikos mitybos piramides, patys gamino ir ragavo sveikuoliškus patiekalus, sumuštinius, įvairias vaisių ir daržovių mišraines.
Parengė: visuomenės sveikatos specialistė vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Žana Točilova




Atnaujinta 2018-03-16 21:15