Veiklos ugdymo įstaigose

Atgal

Veiklos ugdymo įstaigose

2023-03-21

Kovo 14 dieną Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Ona Lukjanova kartu su mokytojomis Renata Grogonienė ir Violeta Kazimieranec Pabradės Ryto gimnazijos “Gėlyčių” ir “Nykštukų” grupių vaikučiams organizavo komandinį užsiėmimą “STEAM šviesos stalo laborotorija”. Veiklos metu buvo naudojamos priemonės: lavinamasis staliukas su įvairiaspalviais sensoriniais blokais ir šviečiantis molbertas. Šios priemonės gautos iš projekto “Vaikų ir jaunimo psichinės sveikatos stiprinimas bei paslaugų prieinamumo gerinimas Švenčionių rajono ugdymo įstaigose” lėšų.
Ant šviečiančio staliuko vaikai žaidė su smėliu, piešė, dėliojo įvairiausias figūras, stebėjo šviesų žaismą, ir kaip šviesa sklinda pro kiekvieną formą. Spalvingus piešinius vaikai sukūrė piešdami ant
šviečiančio molberto, o kad būtų dar įdomiau ir linksmiau galėjo piešti iš abiejų molberto pusių. Šios priemonės dėka vaikai patyrė daug džiugių ir spalvotų emocijų.
Sveikatos priežiūros specialistė Ona Lukjanova vaikams paaiškino kaip šviesa padeda pritraukti ir išlaikyti dėmesį, žadina smalsumą, stimuliuoja protinę veiklą, ramina. Piešimas su smėliu ant šviesos staliuko turtina vaiko vaizduotę, lavina sensorinius pojūčius, skatina saviraišką, kūrybingumą, gerina bendravimo įgūdžius, lavina vaizduotę, padeda atsipalaiduoti. Šių priemonių dėka stimuliuojama smulkioji motorika, išradingumas, kantrybė ir gebėjimas susikaupti. Vaikai noriai įsitraukė į veiklas ir aktyviai dalyvavo.




Atnaujinta 2018-03-16 21:15