Švenčionėlių progimnazijos 7-8 kl. mokinių komandos pergalė konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ finale

Atgal

Švenčionėlių progimnazijos 7-8 kl. mokinių komandos pergalė konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ finale

2018-04-24

2018 m. balandžio 19–20 d. Trakuose, sveikatingumo ir pramogų centre „Trasalis“, vyko vieno iš masiškiausių 2017–2018 m. mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ finalas.  Šiuo konkursu siekiama ugdyti vaikų ir mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą, skatinti vaikų, mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų bendradarbiavimą, vertinti savo ir kitų galimą potencialą dirbant komandoje.

Į renginio finalą atvyko varžytis net 40 komandų: 1-4 klasių mokinių komandos iš Marijampolės, Vilniaus miestų, Lazdijų, Pakruojo, Plungės, Radviliškio, Raseinių, Širvintų rajonų, 5–6 klasių mokinių komandos iš Kauno, Kelmės, Kėdainių, Kretingos, Rokiškio, Tauragės, Telšių, Utenos rajonų, 7−8 klasių mokinių komandos iš Jonavos, Kelmės, Kėdainių, Plungės, Skuodo, Švenčionių, Telšių, Vilkaviškio rajonų, 9–11 klasių mokinių komandos iš Marijampolės miesto, Akmenės, Kėdainių, Kelmės, Mažeikių, Rokiškio, Tauragės, Utenos rajonų, priešmokyklinio amžiaus komandos iš Kauno, Palangos miestų, Biržų, Kelmės, Kėdainių, Mažeikių, Rokiškio, Utenos rajonų.

Švenčionių rajoną atstovavo Švenčionėlių progimnazijos  7-8 kl. mokinių komanda, kuri, savo amžiaus grupėje, laimėjo pirmą vietą. Dėkojame mokytojai Irenai Kaniušienei, visuomenės sveikatos priežiūros specialistei Elenai Vaitekėnienei ir puikiai mokinių komandai: kapitonei Ramintai Mikštaitei ir jos nariams - Dominykai Jurkevičiūtei, Deividui Nalivaikai, Gretai Nalivaikaitei, Dominykui Samoroko.

Konkurso dalyviai ne tik varžėsi, bet ir dalyvavo ekskursijose bei edukaciniuose užsiėmimuose Trakų pilyje. Susipažino su Lietuvos šaulių sąjungos ir Lietuvos kariuomenės veiklomis, ginkluote, saugios elgsenos su ginklais taisyklėmis, kartu su kariais mankštinosi rytinėje mankštoje, mėgavosi vandens procedūromis sveikatingumo ir pramogų centre „Trasalis“.

Visi dalyviai buvo apdovanoti diplomais, piniginiais prizais. ir atminimo dovanėlėmis.

2017–2018 m. mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursą „Sveikuolių sveikuoliai“ organizavo Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras, taip pat šalies savivaldybės. Konkurso partneriai yra Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija, Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos.

 

 

 

                                       Švenčionių rajono savivaldybės

visuomenės sveikatos biuro informacija





Atnaujinta 2018-03-16 21:15