Skelbiama gripo epidemijos pabaiga

Atgal

Skelbiama gripo epidemijos pabaiga

2019-02-26

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) Vilniaus departamento Švenčionių skyrius informuoja, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Švenčionių rajone sumažėjo.
Aštuntąją šių metų savaitę (2019 m. vasario 18–24 d.) palyginus su prieš tai buvusia, bendras Švenčionių rajono gyventojų sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis sumažėjo nuo 95,76 atv. /10 tūkst. gyventojų iki 67,55 atv. / 10 tūkst. gyventojų.
Skelbiama gripo epidemijos pabaiga
Švenčionių rajone gripo epidemija paskelbta nuo 2019 m. vasario 5 d., itin išaugus sergančiųjų gripu ir ŪVKTI skaičiui. Penktąją šių metų savaitę (2019 m. sausio 28 d. – vasario 3 d.) sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis rajone siekė 170,15 atv. / 10 tūkst. gyventojų. Gripas sudarė 26 proc. visų atvejų. 80 proc. sergančiųjų gripu buvo suaugę asmenys.
Aštuntąją šių metų savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI Švenčionių rajone grįžo į įprastą lygį, todėl, NVSC Vilniaus departamento Švenčionių skyriui rekomendavus, Švenčionių rajono savivaldybėje nuo 2019 m. vasario 27 d. skelbiama gripo epidemijos pabaiga.
Rajono gyventojams rekomenduojama išlikti budriems
Paskelbta gripo epidemijos pabaiga reiškia, kad tikimybė užsikrėsti ir susirgti gripu sumažėjo, tačiau neišnyko, nes gripo viruso cirkuliacija aplinkoje išlieka, todėl NVSC Vilniaus departamento Švenčionių skyriaus specialistai rekomenduoja nepamiršti laikytis nespecifinių profilaktikos priemonių: plauti rankas po kiekvieno apsilankymo viešoje vietoje, vengti akivaizdžiai negaluojančių (čiaudinčių, kosinčių) asmenų ir išlaikyti bent vieno metro atstumą nuo jų, o jei sunegaluosite patys – informuokite savo šeimos gydytoją apie sveikatos būklę ir likite namuose, neneškite virusų savo bendramoksliams ir kolegoms.


Straipsnį parengė:

NVSC Vilniaus departamento Švenčionių skyriaus
visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė
Virginija Mikštaitė-Avinienė
Tel. (8 387) 51 568
El. p. virginija.aviniene@nvsc.lt

Daugiau informacijos apie gripą ir kitas ūmias viršutinių kvėpavimo takų infekcijas rasite Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro interneto svetainėje www.ulac.lt.



Atnaujinta 2018-03-16 21:15