Apsisprendimas dėl skiepijimo nuo COVID-19 ligos turi būti gerai apgalvotas

Atgal

Apsisprendimas dėl skiepijimo nuo COVID-19 ligos turi būti gerai apgalvotas

2021-02-12

Šiuo metu visoje  Lietuvoje, taip pat ir Švenčionių rajone, vyksta vakcinacija nuo Covid-19 ligos pagal prioritetines grupes. Švenčionių rajono pirminės sveikatos priežiūros centro, atsakingo už mūsų rajono gyventojų vakcinaciją, medikai  nuogąstauja, kad pasitaiko nemažai atvejų, kai  asmenys, užsiregistravę vakcinacijai, prieš pat skiepą  praneša, kad  jo atsisako arba  neatvyksta į gydymo įstaigą skiepytis nustatytu laiku. Toks pacientų elgesys labai apsunkina vakcinavimo procesą, nes neatvykus skiepytis griūva visai dienai, o kartais ir savaitei sudarytas vakcinavimo planas. Paruošta vakcina turi labai trumpą galiojimo laiką, tuomet atsiranda didžiulė rizika, kad nebus panaudotos visos vakcinos dozės. Vakcinos, kurios taip laukia kiti norintys skiepytis gyventojai.


Dar kartą pabrėžiame, kad prieš registruojantis skiepytis (pas šeimos gydytoją, darbovietėje, elektroninėje anketoje) kiekvienas turi rimtai apsvarstyti savo norą skiepytis ir tik priėmus tvirtą sprendimą, reikėtų registruotis skiepui. Primename, kad vakcinacija nuo Covid-19 ligos yra savanoriška ir niekas negali priversti skiepytis, tai yra kiekvieno žmogaus apsisprendimas.
Kartu primename, kad jei priklausote  prioritetinei skiepijimo  grupei,  galima registruotis anketoje: https://bit.ly/3bteAg3
Jeigu jau esate užsiregistravęs (anketoje, pas šeimos gydytoją, darbovietėje) – antrą kartą registruotis nereikia.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos informacija




Atnaujinta 2018-03-16 21:15