Psichoterapinė žvakių liejimo edukacija

Atgal

Psichoterapinė žvakių liejimo edukacija

2023-01-13

Kaip besistengtume, mums nepavyks išgydyti akių atskirai nuo galvos, galvos atskirai nuo kūno, taip neišgydysime ir kūno negydydami sielos. (Platonas).
Sausio 12 d. Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kvietė į taip greit pamėgta tapusią psichoterapinę žvakių liejimo edukaciją.
Jos metu kiekvienas dalyvis ne tik pasigamino sau natūralią-aromatinę žvakę, bet ir išreiškė savo kūrybiškumą, atsipalaidavo, bendravo...
Tokie malonūs užsiėmimai po sunkios dienos teigiamai veikia mūsų psichinę sveikatą. Kartais tokie paprasti dalykai kaip aplinkos pakeitimas, bendravimas, savo rankomis kuriamas rankdarbis padeda atsipalaiduoti ir pasikrauti daug teigiamų emocijų. Svarbu pripildyti savo aplinką įdomiu ir džiaugsmą teikiančiu užsiėmimu ar veikla, tuomet nuovargis ir įtampa praeis greičiau...
Šiek tiek apie meno terapiją-psichoterapiją
Meno terapija susideda iš kūrimo, siekiant padidinti savęs pažinimo lygį apie save ir sugebėti geriau pažinti kitus. Savo ruožtu jis skatina asmeninį tobulėjimą.
Meno terapija skiriasi nuo kitų psichoterapinių metodų tuo, kad ji įveda meną kaip priemonę padedančią žmogui procesuose, kurie padeda išspręsti konfliktus, ugdyti socialinius įgūdžius, mažinti stresą, didinti savigarbą ir pan.
Manoma, kad tai yra labai veiksmingas intervencijos metodas, siekiant pagerinti žmonių gyvenimo kokybę.
Meno terapija-psichoterapija leidžia:
 Išlaisvinti prigimtinius resursus ir talentus;
 išsilaisvinti iš depresinių būsenų ar depresijos, sumažinti arba panaikinti psichosomatinius susirgimus arba simptomus, gali išnykti neaiškios kilmės skausmai, pervargimas, apatija, sustiprėti pasitikėjimo savimi jausmas;
 pajausti saviraškos teikiamą laisvės pojūtį;
 pajausti savo vidinį vaiką; „susitikti“ su pačiu savimi;
 atsikratyti introjektų (tai kas įteigta kitų ir skaudina iki šiol…);
 įveikti ligas;
 sustiprinti pasitikėjimą savimi;
 pagerinti santykius su savimi ir aplinkiniais.
Rytuose teigiama „Gydytis reikia tris metus iki ligos,o ne tris dienas iki mirties” ir meno terapiją reikėtų naudoti kaip nuolatinę streso profilaktiką. Tai saugi saviraiškos forma, padedanti išlaisvinti susikaupusias neigiamas emocijas, tokias kaip pyktis, agresija, įvairios baimės, vienišumo jausmas bei ištobulinti tai, kas yra teigiama, bet užslėpta: bendravimo įgūdžiai, sąmoningumas, dvasinis susikaupimas, asmeniniai gebėjimai. Meno terapija – ilgalaikis procesas, vykdomas žingsnis po žingsnio ir taip padedantis žmogui pažinti save bei atsikratyti psichologinių problemų, trukdančių patirti gyvenimo džiaugsmą.
"Veidrodžiai naudojami, kad pamatytume mūsų veidą, menas pamatyti mūsų sielą".
-George Bernard Shaw-




Atnaujinta 2018-03-16 21:15