Švenčionėliuose ir Švenčionyse vyko pirmos pagalbos mokymai

Atgal

Švenčionėliuose ir Švenčionyse vyko pirmos pagalbos mokymai

2023-02-14

Didelė dalis sužalojimų ir sveikatai pavojingų kritinių situacijų patiriama visiškai netikėtai ir toli nuo profesionalių medikų ar greitosios pagalbos punkto.
Greitosios pagalbos medikai ne visada suspėja žaibiškai atvykti į nelaimės ar ūmios būklės ištikto žmogaus vietą, todėl nelaimingo atsitikimo ar ūmios ligos baigtis gali būti lemiama nukentėjusio žmogaus gyvybei. Labai svarbios yra pirmosios 10 minučių po nelaimės – vadinamosios atominės minutės.
Įvykus nelaimingam atsitikimui ar ištikus ūmiai būklei svarbu nesutrikti, neišsigąsti, o vadovautis sveiku protu, įvertinti riziką, apsaugoti save, aplinkinius, nepakenkti nukentėjusiajam ir suteikti jam pagalbą, kol atvyks medikai.
Pirmoji pagalba – tai paprasti tikslingi veiksmai, naudojant turimas pirmosios pagalbos teikimo priemones ar kitokias priemones bei medžiagas, siekiant išsaugoti nukentėjusiojo gyvybę ar sustabdyti sveikatai žalingus veiksmus.
Suteikti pirmą pagalbą turėtų mokėti visi, tačiau iš tiesų tai padaryti sugebėtų ne kiekvienas. O juk turėtume mokėti.
Vasario 7 dieną Švenčionėliuose ir Švenčionyse įvyko dveji pirmos pagalbos mokymai gyventojams. Mokėmės pradinio gaivinimo, kaip stabdyti kraujavimą (turniketo panaudojimas ir kt.), kaip padėti užspringusiam žmogui.
Kad mokymų metu išklausytą informaciją būtų lengviau įsisavinti ir prisiminti, viską bandėme atlikti ir praktiškai.
Tikimės, jog įgytos žinios padės gyvybiškai svarbiose situacijose jaustis kur kas saugiau bei keli lemtingi veiksmai prisidės prie sėkmingos istorijos pabaigos.




Atnaujinta 2018-03-16 21:15