Kviečiame dalyvauti akcijoje "Obuolys vietoj cigaretės"

Atgal

Kviečiame dalyvauti akcijoje "Obuolys vietoj cigaretės"

2019-05-28

Kviečiame dalyvauti Pasaulinei dienai be tabako skirtoje akcijoje "Obuolys vietoj cigaretės".

Akcija vyks Švenčionių miesto parke 2019 m. gegužės 31 d. 10-12 val.


Pasaulinė diena be tabako, dar vadinama Pasauline nerūkymo diena, gegužės 31 d. yra minima visame pasaulyje. 1987 m. Pasaulio sveikatos organizacijos nariai, siekdami atkreipti pasaulio dėmesį į epidemiškai plintančias, tačiau išvengiamas mirtis, sukeltas rūkymo, paskelbė gegužės 31 d. Pasauline diena be tabako. Tądien visi rūkantieji skatinami bent vieną dieną nerūkyti, atsisakyti tabako gaminių. Visuomenė įvairiais būdais skatinama susipažinti su rūkymo žala ir pasauline tabako epidemija.

2019 m. Pasaulinės dienos be tabako tema - tabako sukeliami padariniai plaučiams. Šiais metais Pasaulio sveikatos organizacija siekia didinti visuomenės informuotumą apie neigiamą tabako poveikį plaučiams (nuo vėžio iki lėtinių kvėpavimo sistemos sutrikimų) bei plaučių funkcijos svarbą žmonių sveikatai ir gerovei.
Pasaulinės dienos be tabako kampanija - kvietimas imtis veiksmų, skatinant taikyti veiksmingą politiką, nukreiptą į tabako vartojimo mažinimą, įtraukiant įvairius sektorius. Atsižvelgiant į tai, svarbu paminėti, jog už veiksmingą tabako vartojimo prevencijos ir kontrolės įgyvendinimą atsakingos ne tik valstybės institucijos ir įstaigos, bet ir visa visuomenė. Prie pasaulio be tabako kūrimo, atsisakant žalingo įpročio ar ieškant pagalbos metant rūkyti, gali prisidėti kiekvienas pilietis.
Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Inga Varnienė


Atnaujinta 2018-03-16 21:15