Kviečiame dalyvauti dviejų dienų savižudybių intervencijos įgūdžių mokymuose „ASIST“

Atgal

Kviečiame dalyvauti dviejų dienų savižudybių intervencijos įgūdžių mokymuose „ASIST“

2020-01-20

Visiems, norintiems išmokti suteikti pirmąją pagalbą apie savižudybę svarstantiems žmonėms: socialiniams darbuotojams, gydytojams, slaugytojams, mokytojams, seniūnijų darbuotojams, policijos ir priešgaisrinės apsaugos pareigūnams, gyd. psichiatrams, psichologams, psichoterapeutams ir pan., kviečiame į nemokamus savižudybių intervencijos įgūdžių mokymus „ASIST“. 

Mokymus baigę dalyviai geba ne tik geriau suprasti savižudybių problemą, atpažinti pavojų, bet ir suteikti reikiamą pagalbą, kartu atrasti žmogaus vidinius, išorinius (formalius ir neformalius) resursus. Viena iš šių mokymų stiprybių yra tai, kad juos baigę, efektyvią pagalbą gali suteikti tiek psichikos sveikatos ekspertai, tiek neformalūs bendruomenių lyderiai. Tokiu būdu pagalba bendruomenėje yra arčiau žmonių, kuriems jos reikia ir išnaudojami nemokami, neformalūs bendruomenių resursai.

Tam, kad iš šių mokymų pasiimtumėte kuo daugiau, norime iš anksto informuoti ko juose tikėtis:
  • Mokymai trunka 16 valandų (2 pilnos darbo dienos). Tad rekomenduojame kitų veiklų tomis dienomis neplanuoti, kad pavyktų pilnai sudalyvauti ir pailsėti po mokymų (savižudybių temos intensyvumas vargina).

  • Mokymuose gausite teorinių žinių, tačiau didžiausias mokymų akcentas: diskusijos sėdint ratu grupėje ir praktika simuliuotose situacijose. Būtent dėl praktikos bei diskusijų šie mokymai yra tokie efektyvūs.

  • Tai yra standartizuoti, aukštus kokybės kriterijus turintys mokymai, kuriuose kiekviena mokymų valanda turi aiškią iš anksto numatytą prasmę. Dėl to svarbu pilnas dalyvių dalyvavimas abi dienas. Tam, kad galėtume dalyviams po mokymų duoti serfitikatą, reikalinga, kad dalyviai sudalyvautų ne mažiau kaip 15.5 val. (t.y. nepraleistų daugiau nei 30 min šių mokymų per abi dienas). Išimčių nedarome.

  • Žinome, kad savižudybių tema nėra lengva ir daugelis mūsų (tiek lektoriai, tiek dalyviai) turime skaudžių su tuo susijusių asmeninių patirčių. Todėl mokymų metu bus kuriama saugi erdvė diskutuoti ir praktikuotis. Nebus rašomi jokie balai, bus laikomasi konfidencialumo. Lektoriai pasirūpins, kad mokymų tempas bei intensyvumas būtų komfortiškas.
Tad į šiuos mokymus kviečiame atvykti tuos, kurie nori šiame gyvenimo etape gilintis į savižudybių temą ir įgauti naujų įgūdžių. 




Atnaujinta 2018-03-16 21:15