Užsiėmimai ugdymo įstaigose

Atgal

Užsiėmimai ugdymo įstaigose

2022-11-24

☘️spalio 12 - 13 dienomis gimnazijos ugdytiniams („Gėlyčių“ grupei) visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos priežiūrą mokykloje Ona Lukjanova vedė pamoką – „Piešimas su mandala“. Sanskrito kalboje žodis „mandala“ reiškia apskritimą. Mandalas galima laikyti ir simboliu, ir ritualu. Kaip simbolis jos reiškia harmoniją, vientisumą ir visatos begalybę. Kaip ritualas – padeda pasiekti meditacinę būseną. Mandalų spalvinimas naudingas nes:
1.tai priešnuodis stresui
2.jos padeda pažinti save
3.lavina kūrybiškumą
4.skatina sąmoningumą
5.padeda nugalėti nemigą
☘️spalio 25 dieną priešmokyklinėje ugdymo grupėje vyko užsiėmimas su kinetiniu smėliu, kurią vedė visuomenės sveikatos specialistė Ona Lukjanova ir mokytoja Renata Grigonienė.
Kinetinis smėlis naudingas, nes padeda atsipalaiduoti, nurimti, skatina vaizduotę ir kūrybiškumą, lavina smulkiąją motoriką, o žaidimas poroje/grupelėje ir bendrystę.
☘️lapkričio 14 - 18 dienomis Švenčionių r. savivaldybės Pabradės “RYTO” gimnazijoje vyko tarptautinės Tolerancijos dienos minėjimas. Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos namas! Tolerancijos namui sukurti buvo panaudotos ir vaikų nuspalvintos mandalos.
Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos priežiūrą mokykloje Ona Lukjanova vedė žaidimą („Boružėlių“ grupei), kuriam buvo pasitelktos emocijų pažinimo ir valdymo kortelės. Pažindamas ir mokėdamas valdyti savo emocijas, vaikas visam likusiam gyvenimui įgyja pagarbos sau, savivertės, savikontrolės, gebėjimo sąmoningai suprasti savo ir atpažinti kito žmogaus jausmus ir tinkamai į juos reaguoti.
Priemonės, kurios buvo panaudotos užsiėmimų metu (mandalų knygelės, kinetinis smėlis bei jausmų kortelės) nupirktos įgyvendinant projektą „Vaikų ir jaunimo psichinės sveikatos stiprinimas bei paslaugų prieinamumo gerinimas Švenčionių rajono ugdymo įstaigose“.




Atnaujinta 2018-03-16 21:15