Akcija "Būk matomas kelyje"

Atgal

Akcija "Būk matomas kelyje"

2022-12-19

Per metus Lietuvoje turime daugiau tamsių ir ilgų vakarų nei saulės ir vėlyvų saulėlydžių. Todėl net keliaujant iš mokyklos, į svečius ar parduotuvę, tamsiu paros metu neišvengiamai vaikštome per gatvę ir esame aktyvūs eismo dalyviai. Tam, kad užsitikrintume savo saugumą, svarbu dėvėti atšvaitus, padedančius išlikti pastebimiems pėstiesiems.
Atšvaitai laikomi vienais geriausių ir paprasčiausių būdų užsitikrinti savo saugumą kelyje tamsiuoju paros metu. Teigiama, kad pėsčiųjų ir dviratininkų, naudojančių atšvaitus, matomumas padidėja net tris kartus. Patys atšvaitai savaime nešviečia, tačiau jie atspindi į juos nukreiptą šviesą. Todėl automobilio žibintų šviesa, atspindėta atšvaito, grįžta vairuotojui į akis. Tokia, rodos, paprasta technologija leidžia pastebėti žmogų tamsiu metu ar esant blogam matomumui.
Šių metų lapkričio 11-25 d. Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras siekdamas, nors šiek tiek, pasirūpinti rajono gyventojų saugumu vykdė akciją “BŪK MATOMAS KELYJE” ir dalino gyventojams atšvaitus Švenčionyse, Adutiškyje, Svirkų ir Bačkininkų kaimuose. Taip pat padovanojome atšvaitų Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro ekskursijos dalyviams, kurie vyko į Pakruojo dvarą.




Atnaujinta 2018-03-16 21:15