Elektroninių cigarečių grėsmės

Atgal

Elektroninių cigarečių grėsmės

2022-12-19

Š. m. spalio-gruodžio mėn. Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo ir Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijų 5-12 kl. mokiniai dalyvavo 4-se nuotolinėse pamokose apie elektroninių cigarečių grėsmes ir pavojus jų vartotojams. Ta pačia tema buvo organizuota paskaita Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos tėvams. Renginius vedė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresnysis specialistas Darius Joneikis.
Susitikimų dalyviai sužinojo apie elektroninių cigarečių sudėtyje esančių medžiagų poveikį organizmui, kaip ta pati medžiaga veikia rūkant paprastą cigaretę ir elektroninę. Klausytojai buvo
informuoti, kad elektroninių cigarečių skystyje vis didėja nikotino kiekis, kad jame gali būti žiurkių nuodų arba kitų narkotinių medžiagų, kad Lietuvoje elektroninių cigarečių skysčio sudėties netiria jokia laboratorija.
Pamokų metu buvo pateikta video informacija. Tėvai, pedagogai ir kiti mokyklų bendruomenės nariai supažindinti su požymiais, kurie gali patvirtinti narkotinių medžiagų pavartojimą:
Pulsas (jis turi būti normalus).
Vyzdžio diametras (nuo 3 iki 6 mm normalus, jei mažesnis ar didesnis gali kilti įtarimas dėl vartojimo).
Reakcija į šviesą (uždengus vieną akį 15 s. ir po to liepiant žiūrėti į šviesą, vyzdys turi susitraukti).
Žvilgsnio sutelkimas į judantį objektą (jei atsiranda akies obuolio virpėjimas, nesugebama suvesti ir išlaikyti abiejų akių žvilgsnio į nosies galiuką).
Vidinis Rombergo laikrodis (žmogus tam tikroje stovėsenoje suglaudžia kojas, ištiesia rankas, užsimerkia ir atlenkia galvą atgal; jo prašoma, kada , jo manymu, tokioje stovėsenoje praeis 30 sek. pavartojus aktyvinančių narkotikų stop po 5-10 sek; slopinančių po 45-60 sek.).




Atnaujinta 2018-03-16 21:15