Sausio mėnesio veiklos Švenčionių r. Pabradės „Žeimenos“ ir „Ryto“ gimnazijose

Atgal

Sausio mėnesio veiklos Švenčionių r. Pabradės „Žeimenos“ ir „Ryto“ gimnazijose

2023-02-08

Pamoka – praktinis užsiėmimas „Žiemos pavojai.“
Šių metų žiema su sniegu ir šaltuku prasidėjo nuo pat pirmos kalendorinės žiemos dienos. Žiema vaikams labai smagus ir malonus metų laikas, kai galima linksmai čiuožti nuo kalniuko, žaisti sniego karą ir daryti sniego angelus. Tačiau žiema atneša ne tik džiaugsmą, bet ir pavojus, bei vaikų traumas. Dažniausios traumos - sumušimai, galūnių lūžiai, ypač riešo srityje, raumenų ir raiščių patempimai, smegenų sutrenkimai patiriami griūnant.
Pabradės „Ryto“ ir „Žeimenos“ gimnazijose sausio mėnesį vyko pamokos – praktiniai užsiėmimai „Žiemos pavojai“. Dalyvavo 5 – 7 klasių mokiniai ir mokytojai. Užsiėmimus pravedė visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Žana Točilova.
Pamokos metu, mokiniai susipažino su pirmosios pagalbos teikimo principais, mokėsi įvykus nelaimingam atsitikimui nesutrikti, neišsigąsti, o vadovautis sveiku protu, įvertinti riziką, apsaugoti save, aplinkinius, suteikti pagalbą. Vaikai sužinojo, kaip elgtis atsiradus sumušimams, galvos sutrenkimui, lūžiams ir žaizdoms, kokia yra pirmoji pagalba nusideginus, nušalimo atveju. Pamokos metu įsivertino gebėjimą suteikti pirmąją pagalbą atlikdami praktines užduotis, suprato, kaip svarbu būti atsargiems ir atidiems, nes traumų galime išvengti kontroliuodami savo elgesį.




Atnaujinta 2018-03-16 21:15