Veiklos Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijoje ir Švenčionėlių lopšelyje-darželyje „Vyturėlis"

Atgal

Veiklos Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijoje ir Švenčionėlių lopšelyje-darželyje „Vyturėlis"

2023-03-08

Sausio12d. l/d ,,Vyturėlis" ,,Žiogelio" gr., visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos priežiūrą mokykloje Elena Vaitekėnienė, vedė pamokėlę ,"Sveiki dantukai". Užsiėmimui buvo panaudota mokomoji priemonė "dinozauriukas" Kartu su šia priemone ir visuomenės sveikatos specialiste, vaikučiai, prisiminė: kaip teisingai ir kiek kartų per dieną reikia valyti dantukus, kokia jų funkcija. Po pamokėlės vaikučiai vaišinosi morkytėmis, kurios ne tik naudingos sveikatai, dėl juose esančių vitaminų, mineralų ir skaidulų, bet jos taip pat apsaugo dantis nuo ėduonies, neleidžia mikroorganizmams nusėsti ant dantų. Taip pat stiprina danties audinius.
Vasario 9 d. l/d ,"Vyturėlis", "Nykštuko" ir ,"Varpelio" gr. visuomenės sveikatos specialistė vedė užsiėmimus "Sveikas maistas". Kaip mokomoji priemonė buvo panaudotas kamuolys “Maistas ir mityba” (ant jo nupiešti įvairiausi maisto produktai ir žaidimo forma vaikai išsiaiškina, kurie iš jų priskiriami sveikiems ir kurie nelabai sveikiems maisto produktams). Pamokos metu aptarta maisto piramidė, nurodant tam tikrų produktų vartojimo dažnį.
Vasario 10d. - 2a kl., vasario 23d. - 2b kl. ir vasario 27 - 2c kl. vyko pamokėlės ,,Rankų higiena".
Per nešvarias rankas plinta net apie 80 proc. infekcinių ligų. Tyrimų duomenimis, rankų plovimas trečdaliu sumažina viduriavimo tikimybę ir penktadaliu – sergamumą kvėpavimo takų ligomis. Todėl labai svarbu nuo mažumės mokyti vaikus tinkamos rankų higienos. Pamokėlių metu specialistė priminė, kas tai yra kasdieninė asmens higiena, kodėl privalu laikytis reikalavimų, nurodė, kad plaunant rankas galima apsisaugoti nuo įvairių užkrečiamų ligų. Užsiėmimui buvo panaudota mokomoji priemonė (milteliai su fluorescencinėmis savybėmis ir UV žibintuvėlis). Dėka šių priemonių vaikai pamatė, kiek gali būti daug nešvarumų ant neplautų rankų, kad mikroorganizmai gali slėptis odos plyšiuose ir įtrūkimuose. Ši priemonė lavina vaikų higienos įgūdžius ir informuoja rankų plovimo svarbą kaip veiksmingą ir paprastą būdą užkirsti kelią plisti užkrečiamoms ligoms.




Atnaujinta 2018-03-16 21:15