Užsiėmimai Švenčionių profesinio rengimo centre

Atgal

Užsiėmimai Švenčionių profesinio rengimo centre

2023-06-07

Balandžio 3 ir 5 dienomis 9-10 kl. mokiniams vyko užsiėmimai tema „Kaip užsikrečiama tuberkulioze“ Mokiniams paaiškinta kokie yra tuberkuliozės požymiai, kaip užsikrečiama ir kokie organai yra pažeidžiami.
Balandžio 20 ir 24 dienomis 9-10 kl. mokiniams vyko užsiėmimai Pasaulinei sveikatos dienai paminėti. Jų metu buvo diskutuojama kaip stiprinti sveikatą, kokia sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo reikšmė.
Gegužės 10 ir 25 dienomis 9, 10 ir 11 klasių mokiniams vyko praktiniai užsiėmimai „Pirma pagalba“. Pirmoji medicinos pagalba – tai pirmas žingsnis siekiant padėti kitiems ir operatyviai bei tikslingai sureaguoti tokiais atvejais, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei. Tokie įgūdžiai reikalingi tuomet, kai tenka laukti profesionalios medikų pagalbos – jie ne iš karto gali atvykti į įvykio vietą, o būtent tokiais atvejais yra brangi kiekviena minutė. Įvykus nelaimingam atsitikimui, svarbu nesutrikti, neišsigąsti, o vadovautis sveiku protu, įvertinti riziką, apsaugoti save, aplinkinius, nepakenkti nukentėjusiajam ir suteikti jam pagalbą, kol atvyks medikai.
Užsiėmimo metu ypatingą susidomėjimą mokinių tarpe sukėlė dirbtinio kvėpavimo demonstravimas su gaivinimo manekenu. Pirmos pagalbos teikimo mokiniai mokėsi naudodami gaivinimo manekeną.




Atnaujinta 2018-03-16 21:15