Užsiėmimai Pabradės „Ryto" ir „Žeimenos" gimnazijose

Atgal

Užsiėmimai Pabradės „Ryto" ir „Žeimenos" gimnazijose

2023-06-26

Gegužės 5-oji pasaulyje yra minima rankų higienos diena. Pabradės „Ryto“ ir „Žeimenos“ gimnazijų priešmokyklinio ir 2, 4, 5 klasių mokiniams minint šią dieną, vyko pamokėlės – užsiėmimai apie rankų higieną, kurių tikslas –priminti ir ugdyti vaikų rankų higienos įgūdžius. Pamokėles vedė visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos priežiūrą mokykloje Žana Točilova kartu su klasių mokytojomis.
Pamokų metu buvo kalbama apie rankų švarą, kaip ir kodėl turime plauti rankas. Juk dėl netinkamos rankų higienos galima susirgti bakterinėmis ir virusinėmis žarnyno infekcijomis, viršutinių kvėpavimo takų susirgimais, gripu, grybelinėmis ir parazitų sukeliamomis ligomis.
Vaikai atliko praktikinį eksperimentą panaudojant mokomąją priemonę „mikrobų maišelį“, kurį palietus ant rankų atsiradusius mikrobus galima pamatyti apšvietus ultravioletinės šviesos lempa. Šis eksperimentas vaikams labai patiko, jie negalėjo patikėti, kad tiek daug mikrobų gali būti ant jų rankų, todėl skubėjo jas plauti pagal rankų plovimo schemą.
Vaikai piešė laimingas (švarias) ir nelaimingas (purvinas) rankytes ir sukūrė spalvingą plakatą skirtą Pasaulinei rankų higienos dienai paminėti.
Pamokėlę užbaigė šūkiu „Mūsų sveikata – mūsų rankose.“




Atnaujinta 2018-03-16 21:15