Užsiėmimai Pabradės „Ryto" ir „Žeimenos" gimnazijose

Atgal

Užsiėmimai Pabradės „Ryto" ir „Žeimenos" gimnazijose

2023-06-26

Pabradės „Ryto“ ir „Žeimenos“ gimnazijų 6, 8 klasių mokiniai gegužės mėnesį dalyvavo visuomenės sveikatos specialistės Ž. Točilovos vedamose pamokose apie rūkymą ir jo pasekmes jauno žmogaus organizmui. Pamokų metu vaikai sužinojo, kokią žalą pasyvus rūkymas daro tiems, kurie būna prirūkytoje patalpoje, kiek gyvenimą sutrumpina viena surūkyta cigaretė. Mokiniams buvo rodoma įtaigi vaizdinė medžiaga „Rūkymo pasekmės“, kurioje buvo kalbama apie daromą rūkymo žalą organizmui.
Mokiniai daug sužinojo ir apie elektronines cigaretes, nes tai yra nauja grėsmė vaikams ir paaugliams. Elektroninių cigarečių sudėtyje esantis nikotinas sukelia priklausomybę, o dėl jų patogumo vartoti priklausomybė gali prasidėti greičiau. Be to, ji gali būti stipresnė nei rūkant paprastas cigaretes. Mokiniai daug diskutavo, dalijosi savo mintimis apie rūkymą kaip problemą, kurią susikuria pats žmogus. Taip pat vyko diskusija apie sveikatą, kaip ją išsaugoti ir stiprinti, kad išliktume sveiki ir darbingi.
Kiekvienas iš mūsų savo kelią renkasi pats. Tačiau turime jausti atsakomybę, nedaryti tokių klaidų, dėl kurių vėliau tektų gailėtis. Rūkymas – viena iš svarbiausių išvengiamų grėsmių sveikatai. Todėl rūpinkimės patys savo sveikata, nes ji – didžiausias mūsų turtas.




Atnaujinta 2018-03-16 21:15