Strūnaičio kaime vyko užsiėmimas su šiaurietiškomis lazdomis

Atgal

Strūnaičio kaime vyko užsiėmimas su šiaurietiškomis lazdomis

2023-11-15

Lapkričio 7 dieną, Strūnaičio kaime vyko užsiėmimas su šiaurietiškomis lazdomis, šį susitikimą organizavo Strūnaičio kaimo bibliotekininkė, Teresa Krutkevič. Aktyviausios Strūnaičio bendruomenės moterys susipažino ir išbandė šiaurietišką ėjimą, o kaip taisyklingai vaikščioti ir kokia naudą gauna mūsų kūnas, pasakojo Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Jurga Masevičienė.
Šiaurietiškas ėjimas – tai fizinio aktyvumo forma, tinkanti bet kokio amžiaus ar sveikatos būklės žmonėms. Einant su lazdomis yra aktyvuojami viršutinės kūno dalies raumenys, didėja deguonies suvartojimas taip pat skatinama medžiagų apykaita, gerėja koordinacija, vyresnio amžiaus žmonės lengviau išlaiko pusiausvyrą. Įrodyta, jog šiaurietiškas ėjimas yra saugus ir efektyvus sergantiems širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis.
Fizinis aktyvumas yra bazinis mūsų sveikatos pamatas, svarbu pasirinkti sau tinkamą fizinio aktyvumo formą. Su amžiumi žmogaus organizme pradeda reikštis senėjimo pokyčiai, tačiau tinkamas fizinis krūvis bet kuriame amžiuje leidžia padidinti raumenų jėgą ir ištvermę, taip pat tai puiki galimybė būti socialiai aktyviems, pagerinti savo gyvenimo kokybę.




Atnaujinta 2018-03-16 21:15